QUINOA Z PIECZONYMI JABŁKAMI

  • Składniki:

    ½ szklanki komosy ryżowej (quinoa)
  • 1 ½ szklanki soku jabłkowego tłoczonego
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1-2 upieczone w piekarniku jabłka
  • cynamon do smaku
  • ½ szklanki mleka migdałowego domowej roboty
  • owoce granatu, kiwi, melon
  • melasa buraczana

Komosę (quinoę) gotuję z sokiem jabłkowym na małym ogniu pod pokrywką. Po około 20 minutach powinna być miękka a cały sok powinien być zaabsorbowany przez ziarenka komosy. W międzyczasie piekę jabłka pokrojone w ósemki w piekarniku. Ugotowaną komosę podaję z upieczonym jabłkiem, mlekiem migdałowym i cynamonem oraz świeżymi owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *