SOK Z TRAWY JĘCZMIENNEJ I CHLORELLA – Dlaczego w ogóle to pić?
Dzisiejsze warzywa zawierają coraz mniej wartości odżywczych i tak w ciągu ostatnich 20 lat te ilości spadły od 30% do ponad 80%. Mówi się dzisiaj o syndromie niedożywienia z pełnym żołądkiem, tzn pożywienia mamy pod dostatkiem, żołądki są pełne, tylko nasze komórki głodują, albo to co jemy nam powoli szkodzi. W większości jako społeczeństwo jemy to samo i mamy te same cywilizacyjne choroby. Jęczmień i chlorella (alga słodkowodna) to nie są leki, to jest prosty sposób na doskonałe odżywienie organizmu, ale w sensie odżywienia komórkowego.
Ale od początku.
JĘCZMIEŃ- o co w ogóle z nim chodzi?
* Trawa z jęczmienia przede wszystkim odnawia równowagę kwasowo-zasadową, której brak jest przyczyną: stanów zapalnych błony śluzowej żołądka, grzybicy układu pokarmowego, zaparć, wzdęć, bóli mięśni, uszkodzeń dysków międzykręgowych, beli kręgosłupa, osteoporozy, wypadania włosów, próchnicy, paradontozy, trądzików, nadciśnienia, choroby naczyń krwionośnych, migren, zawałów serca, opuchnięcia ciała, a przede wszystkim rozwijania się komórek nowotworowych.
* Zawiera całą gamę witamin, które aktywują enzymy (ponad 20 rodzajów) pomagające w prewencji chorób i stanów patologicznych;
* Jest bogaty w cud przyrody – chlorofil, stosowany do odżywiania krwi, a także używa się go do odświeżania oddechu i do płukania ust (więcej o nim przy chlorelli);
* Zielony jęczmień ponadto posiada wyjątkowe działanie przeciwzapalne, mocniejsze nawet od sterydów, takich jak kortyzon;
* Zawiera duże ilości substancji, które wzmacniają wszystkie tkanki, w tym serce i naczynia krwionośne oraz obniżają poziom tłuszczu we krwi i działają przeciwzapalnie;
* Nie wywołuje skutków ubocznych oprócz objawów oczyszczania organizmu na początku i nie wykazuje działania toksycznego!!!
Dlaczego JĘCZMIEŃ akurat z GREEN WAYS, a nie inny?
Dlatego, że młody jęczmień Green Ways to wyciśnięty i odparowany sok z młodego jęczmienia o wys do 25 cm. Uprawiany w specjalnych warunkach, przystosowanych TYLKO do uprawy jęczmienia, w stanie Yutah, gdzie na zasadowej glebie rośnie sobie w słońcu do wysokości 25 cm, następnie jest ścinany, wyciśnięty, a sok z niego w naturalny sposób odparowany w temp. 31 stopni, co powoduje, że zostaje czysty proszek z nienaruszonymi enzymami i pełną gamą swoich wartości odżywczych.
W większości jęczmień innych firm sprzedawany w detalu i w sieci to zmielona i wysuszona w 98 stopniach trawa i ona jest pozbawiona enzymów, a dodatkowo może być podrażniająca, bo błonnik komórek trawy jest dla nas nieprzyswajalny (nie mamy 4 żołądków jak krowa). Jęczmień GW jest wyciśnięty z trawy i nie zawiera tego podrażniającego błonnika. Ponadto, co istotne, jest bezglutenowy, czego nie można powiedzieć o jęczmieniu innych dostawców.
Jest najbogatszym źródłem wartości odżywczych, jest bezglutenowy, zawiera ponad 20 żywych enzymów, jest zasadotwórczy, antyoksydacyjny, ma najsilniejszy enzym przeciwrakowy S.O.D i izowiteksynę (supersilny antyutleniacz) i wiele innych.
CHLORELLA- po co???
Chlorella jest najbogatszym na ziemi źródłem CHLOROFILU, który:
* buduje krew, jest doskonały na anemię, odkaża i wydala z organizmu wszystkie toksyny jak pestycydy, herbicydy, metale ciężkie i inne toksyny, które zalegają w organizmie, np.: po leczeniu farmakologicznym lub przez przyjmowanie w przetworzonym pokarmie, przyspiesza gojenie ran i chroni przed stanami zapalnymi;
* Poprawia dotlenienie organizmu;
* Zawiera aminokwas tryptofan, z którego wytwarza się serotonina, hormon radości i szczęścia. Wieczorem organizm przekształca serotoninę w melatoninę i lepiej zasypiamy. Jest to godna uwagi zgodność nauki i intuicji;
* Zawiera chlorellin, który jest naturalnym antybiotykiem. W odróżnieniu od antybiotyków chemicznych chlorellin przeciwdziała tylko organizmom patogennym, nie uszkadzając mikroflory trawiennej. Na przykład, w razie infekcji, zaleca się „terapię szokową”, tzn. 3x dziennie do 50 tabletek (i kontynuować przez kilka dni). Często udaje się całkowicie powstrzymać infekcję albo co najmniej przyspieszyć leczenie;
* Ma wyraźne działanie odmładzające i wzmacniające. Działa silnie „probiotycznie”, tzn. zwiększa szybkość wzrostu i jakość życia mikroflory jelit.
Dlaczego CHLORELLA akurat GREEN WAYS?
Chlorellą jest bardzo wrażliwa na środowisko, tzn. wchłania nawet najmniejsze ilości zanieczyszczeń. Trudno jest monitorować jej jakość na bieżąco. GW nie dość, że bada każdą dostawę, to dwa razy w roku odwiedzają swoich producentów i dlatego współpracują od początku z pewną firmą rodzinną na Tajwanie, która zapewnia stabilność jakości. Generalnie Tajwan jest jednym z największych producentów chlorelli, ale założyciele firmy od początku upatrzyli sobie tę rodzinę i na ich uczciwości mogą polegać już od 13 lat.
Dobrze, wierzę. Co się stanie, gdy zacznę brać?
JĘCZMIEŃ i CHLORELLA tworzą doskonałą parę i faktycznie robią zmianę w zdrowiu. Działają kompatybilnie. Jęczmień głęboko odżywia organizm na poziomie komórkowym, ale żeby do szklanki można było nalać świeżą czystą wodę, najpierw trzeba z niej wylać starą brudną zawartość i do tego potrzebna jest właśnie chlorella.
Działanie tych produktów ma naturalne etapy.
- 1. Organizm odżywia się, a razem z tym zaczyna detoksykację – tutaj może dojść do reakcji oczyszczeniowych, tzn. pogorszenie stanu zdrowia na kilka dni.
- 2. Intensywne zdrowienie organizmu. Odżywiony organizm zaczyna się regenerować i tutaj widać już konkretne objawy zdrowienia i regeneracji.
Produkt jest przeznaczony do ciągłego stosowania ponieważ jest żywnością i nie jest możliwe przedawkowanie. Ciągłe stosowanie gwarantuje trwałe odżywienie i jest kompleksową zmianą nawyku żywieniowego – tylko w ten sposób zabezpieczamy się przed nawrotem dolegliwości i rozwojem schorzeń.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o telefon 602 35 36 13 🙂